Детско училище Фоти Тел: +359 89 684 5529
Частно начално училище с ранно чуждоезиково обучение Фоти

Малко, диво,
чисто, красиво

Що е то?

Това е малко детско училище “Фоти” в гр. Банкя за деца от три до десет години (забавачница и начално училище с ранно чуждоезиково обучение, лиценз номер: РД 14-43 от 19.05.1999г).

Наетата стара сграда (бивше читалище) за детско училище е разполежена на най-хубавото място за деца – парка на Банкя.

Духът на училището

Търсим прости, но изящни решения за работа с деца. Залагаме на възпитание и обучение в близост с природата. Не лустрото, а истинското разбиране на сложните детски проблеми са водещи и в обучението, и във възпитанието на съвременните деца.

Държим на родолюбието, на уважението към родители, учители и възрастни. С гордост отбелязваме, че нашите деца са четящи деца. Не сме срещу компютрите и GSM-ите, но те не бива да отнемат ценностите в традиционното българско начално образование – отлична грамотност и математически знания, владеене на писмен и говорим чужд език, много повече музика и спорт, отколкото предлага МОН.

Всяко голямо междучасие – задължителна гимнастика, а всеки петък (когато времето позволява) излети и туристически походи сред природата, най-често в Люлин планина. Устройваме спортни игри и състезания. С нас понякога идват родители и става още по-хубаво.

GSM-ите са забранени, за да не пречат на учебния процес. Освен това децата са малко и са добре обгрижвани.

В училището има осигурен педиатър, логопед и психолог.

В близост с природата

Училището се намира на тихо и спокойно място, сред самия парк на Банкя, в близост с вековни дървета и зеленина.

За децата в двора на училището отглеждаме зеленчуци: те сами засяват разсада, а после всеки има надписан корен (краставици, домати...) и си бере с удоволствие от плодовете.

Пак за децата в двора на училището са засадени и вече дават плод ягоди, малини, касис, къпини, череши, лешници, орехи, и за нас, създателите на училище “Фоти”, е радост гледаме как децата в надпревара тичат да ги берат.

Храна

Училището осигурява закуска, обяд и следобедна закуска. А в голямото междучасие, след гимнастиката, всеки ден, вместо тестени изделия, вафли и чипсове, се поднася плод (най-често ябълка).

Занимания по интереси

Предлагаме следните занимания по интереси: пиано, плуване, хореография (по два часа седмично) срещу допълнително заплащане.

Превоз

За удобство на родителите и учениците, училището осигурява превоз.

Прием

При прием на ново дете, вместо тест, имаме двуседмичен изпитателен период, в който като педагози преценяваме дали детето отговаря на нашите изисквания.

Извънкласни дейности и събития

Всяка година осигуряваме ски-училище, зелено училище, синьо училище. Ежегодно провеждаме по няколко екскурзии до забележителни исторически обекти и природни феномени (пещери, водопади). Посещенията на театрални постановки, детска опера и балет, изложби са ежемесечни.